Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tırık: Erdekspor halkımızın hep birlikte ortak kültürüdür”

Tırık:  Erdekspor halkımızın hep birlikte ortak kültürüdür”

8Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık, bu sene ilk kez Bölgesel Amatör Ligde (BAL) yer alan Erdekspor'un geldiği noktayı anlattı.

8Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık, bu sene ilk kez Bölgesel Amatör Ligde (BAL) yer alan Erdekspor'un geldiği noktayı anlattı.
Erdekspor Kulüp Başkanı Tırık, Erdekspor'u, geçen yıl Balıkesir Süper Amatörden Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükseltme başarısı gösterdiklerini, bu yıl ilk kez mücadele ettikleri BAL Ligine, her takımın olduğu gibi şampiyonluk parolasıyla girdiklerini ifade etti.            
Baştarafı Sahife 1`de
Geçtiğimiz yıl yer aldığımız Balıkesir Süper Amatör'den, şampiyon olarak BAL Ligine çıktıklarını, ilk defa katıldıkları BAL Liginde bu yıl tecrübe edindiklerini belirten Tırık, güzel bir sezon geçirdiklerini öne sürdü.
2013/2014 futbol sezonuna iyi kadro ile girdiklerine değinen Tırık, BAL Ligi çok değişik bir statü. Biz bu yıl 14 takımla mücadele ederken, ayrıca Erdekspor olarak kendi ilimiz takımları Balıkesir Belediyespor ve Edremit Belediyespor'un üzerinde yer alabilmenin mücadelesini yaptık. Örneğin; BAL Ligi 8. Grubu 18 puanla 11. sırada tamamlayan Edremit Belediyespor ligden süper amatöre düştü. Balıkesir Belediyespor'da, Balıkesir Süper Amatör Kümeyi ikincilikle tamamlayan Gönen Belediyespor'la BAL Liginde kalabilmek için Play-Off maçı oynayacak. Balıkesir Belediyespor yenildiği takdirde süper amatöre düşerken, Gönen BAL Ligine terfi edecek. BAL Ligi işte bu nedenle çok ilginç bir statüye sahip, burada kalabilmek gerçekten çok zor ama biz başardık. Gönül isterdi ki, şampiyon olabilmek ama şartlar bunu getirdi.” dedi.
2013/2014 futbol sezonu boyunca, Erdekspor'un başarısı için sahada ter döken başta futbolcular olmak üzere teknik heyete, malzemecesine, masörüne, desteklerini esirgemeyen iş adamlarına, esnafa ve cefakar taraftarlara çok teşekkür ettiğini dile getiren Tırık, birlikte görev yaptığı yönetici arkadaşlarına da Erdekspor'un başarısı için harcadıkları mesailerinden dolayı teşekkürü bir borç bildiğini açıkladı.
Tırık, devamında şöyle konuştu: Erdekspor, Erdek halkının takımıdır, halkımızın hep birlikte ortak kültürüdür, ortak bir değeridir. Takımımızın çok iyi yerlere gelebilmesi için Erdekspor'u gerçekten seven insanlarla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde bu ekibe, bu insanlara destek olması gerektiğini düşünüyorum. Kendilerinin böyle bir niyeti varsa biz her zaman olduğu gibi Erdekspor'un önünde asla engel olmayacağız. Hiç kimseye Erdekspor'dan ötürü bir sıkıntı yaşatmayacağız. Mevcutta şu an itibariyle bizim dönemimizde yapmamız gereken şeyleri yaptık ve şimdi kongreye gideceğiz. Buradan bir çağrıda bulunmak ve bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Siyasi anlamda herhangi bir oluşumun içinde Erdekspor olmamalıdır. Bu takımda başkanlık yapan biri olarak ben her türlü fedakarlığa hazırım ve bundan sonraki süreçte Erdekspor'un dışında da olsam yapmam gerek ne varsa yapmaya hazırım.”
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı